combineer een schatting + EPC en ontvang - 40 € korting

combineer een schatting + EPC en ontvang - 40 € korting

roger liekens   +32 (0)474-53 30 10

Vastgoedexpertises zonder natte vingerwerk

Schatter-expert van woningen, handelszaken en exclusief vastgoed

Wij voeren opdrachten uit voor particulieren, bedrijven, advocaten, curatoren, bemiddelaars, banken en rechtbanken

Een degelijke, professioneel uitgevoerde schatting is aanbevolen bij : echtscheidingen, hypotheek of overbruggingskredieten, aangifte van de erfbelasting in een nalatenschap en het indienen van de erfbelasting, aankoop/verkoop van een woning of handelspand of inbreng/onttrekking van een vastgoed in een vennootschap.


Plaats een opdracht
Wat kost een schatting

Ons werkgebied: Provincie Vlaams-Brabant, Limburg en arrondisement Antwerpen

Erkend door de vlaamse belastingsdienst en beëdigd door de rechtbank - energiedeskundige

Wel zo slim: een expert inschakelen bij een scheiding (EOT) voor de beste vastgoedwaardering?

Bij een scheiding (EOT) en de verdeling van de woning tussen deelgenoten ontstaat er al eens onenigheid. Hij / zij die verkrijgen, vinden het vaak financieel te weinig en hij / zij die moeten betalen te veel.

Een scheiding met onderlinge (EOT) toestemming?
Bemiddelaars bevestigen dat het aanbevolen is om een onafhankelijk, beëdigd, schattingsverslag te laten opmaken bij een scheiding. Zo ontstaat het minst discussie tussen partijen en krijg je nadien in volle vertrouwen een onafhankelijk beëdigd schattingsverslag dat als basis dient om het uitkoop of inkoop bedrag te bepalen.

Als er tijdens de scheiding beslist wordt dat één van de partners het huis overneemt en zo de woning wordt ingekocht na de scheiding dan dient in principe deze persoon die het goed overneemt dan ook de hypothecaire lening verder af te betalen en een opleg te betalen aan de andere echtgenoot.

De koper betaalt verdeelrechten van 1% op het onroerend goed waarvan hij/zij na aankoop (alleen) eigenaar wordt. Een onpartijdige en beëdigde schatting van de verkoopwaarde biedt uitkomst om een verdeling in der minne te regelen zodat men de ex-partner kan uitkopen.

Bij een scheiding is voorkomen beter dan genezen. Informeer en baseer u op een realistische schatting zodanig dat de inkoop / verkoop eerlijk en correct kan verlopen voor beide partijen.

Een grondige beëdigde en onafhankelijke schatting om uw onroerend goed te waarderen bij een scheiding ( EOT) is onontbeerlijk!

Plaats een opdracht

Nalatenschap - schatting vastgoed volgens kwaliteitscharter Vlaamse Belastingdienst VLABEL

Roger Liekens is een onafhankelijk VLABEL erkend schatter ( erkenningsnummer 005202816177) om waardebepalingen van onroerend goed op te maken in het kader van nalatenschappen.

Vroeger, indien de Belastingdienst niet akkoord was met het bedrag vermeld in de aangifte, kon zij hierop bijkomende rechten vragen.
Vandaag bestaat de mogelijkheid om beroep te doen op een schatter die erkend is door Vlabel.

Deze schatting is bindend voor de Vlaamse Belastingdienst
op voorwaarde dat ze voldoet aan de vorm- en kwaliteitsvereisten zoals opgenomen in de Vlaamse Codex Fiscaliteit.

Deze regels zijn, dat het opgeleverd beëdigd schattingsverslag gemotiveerd moet zijn en moet voldoen aan verschillende kwaliteitseisen waaronder in het kort : een beschrijving van het onroerend goed, een duidelijke omschrijving van de positieve en negatieve punten, een beschrijving van de vergelijkingspunten en een gemotiveerd besluit.

Dit onafhankelijk, beëdigd en erkend vlabel schattingsverslag moet verplicht toegevoegd worden bij de aangifte binnen de 4 maanden na het overlijden.

Alle details betreffende vlabel en de erfbelasting kan u nalezen op de website van de vlaamse belastingsdienst.

Bron notariaat
Plaats een opdrachtWenst u een vastgoed aan te kopen of te verkopen?

Indien u een huis of bedrijfsvastgoed wil kopen, is het nuttig om de gevraagde waarde te laten aftoetsen door middel van een onafhankelijke beëdigde schatting.

Zo krijgt u als koper meteen informatie over bepaalde zaken waar u mogelijks nog geen weet van had en kan u mogelijk bevestiging van de vraagprijs bekomen of met een gerust hart een aanvaardbaar en gefundeerd bod doen.

Waarom blijft een vastgoed soms maandenlang onverkocht?

Voortdurend stellen we vast dat vele onroerende goederen gedurende lange tijd te koop aangeboden worden tegen prijzen boven hun werkelijke waarde.

Potentiële kopers die initieel bereid waren een prijs te betalen rond de werkelijke waarde haken af.

Als verkoper riskeert u een lange periode van leegstand met alle mogelijke gevolgen o.a. snelle veroudering met een waardedaling als gevolg, overbodige taksen en belastingen, kapitaal zonder rendement, toenemende onderhoudskosten,…

De oorzaak is vaak toe te schrijven aan de "Gratis schatting" welke meer nadeel dan voordeel heeft….

Makelaars overschatten! de woningen met gemiddeld 33% ( onderzoek uitgevoerd door Het Volk)

Wenst u uw huis zelf te verkopen dan kan u bij ons rekenen op ons deskundig advies. Wij schatten alle types vastgoed, gaande van studio’s, appartementen, huizen en villa’s tot bedrijfsvastgoed zoals handelszaken, kantoren en andere bedrijfspanden zoals magazijnen en fabrieken.

U ontvangt na een correcte berekening van de waarde een helder, deskundig en onafhankelijk schattingsverslag.
Indien gewenst geven wij u ook advies om alle verplichte keuringsdocumenten & attesten te verzamelen die u moet meegeven bij het te koop plaatsen van uw vastgoed.

Plaats een opdracht

Waardebepaling bij inbreng / onttrekking onroerend goed in een vennootschap

Als u uw woning of ander vastgoed wil inbrengen in uw vennootschap is het van belang om een correcte waarde te kennen.
U kan uw woning of bedrijfsvastgoed in totaliteit in de vennootschap opnemen of de opsplitsing naakte eigendom – vruchtgebruik maken.

In dit laatste geval kan ik als beëdigd en onafhankelijk schatter voor u een gefundeerd schattingsverslag opmaken waarin alle waarden zijn vermeld om uw fiscalist / accountant toe te laten het beste scenario te berekenen specifiek voor uw doelstelling.

U kan dit schattingsverslag eveneens gebruiken om te onderhandelen over kredieten bij de bank, de fiscus te overtuigen, uw balans te actualiseren, de vermogenstoestand van de vennootschap te bepalen of de gedane afschrijvingen te verantwoorden.

Een gefundeerde, beëdigde en onafhankelijke schatting van de waarde is echter steeds aan te bevelen.

Plaats een opdracht

Wat kost een schatting?

Bouwgrond, ééngezinswoning, appartement of villa

Opdracht type

Combineer een schatting + EPC attest en ontvang -40€ korting
Prijs BTW inbegrepen
Schattingsverslag ( standaard )
270 €
Schattingsverslag (uitgebreide verslag versie ) : bij hypotheek, overgangskrediet, EOT , echtscheiding, gerechtelijke dossiers, onverdeeldheid en/of vastgoed bestaande uit meerdere entiteiten …
320 €
Schattingsverslag voor aangifte erfbelasting volgens het VLABEL charter
450 €
Schattingsverslag in functie van het vredegerecht
450 €
Supplement per wooneenheid voor een opbrengsteigendom / appartementsgebouw. Vanaf de tweede wooneenheid
75 €
Supplement voor uitsplitsen van verkoopwaarden of toevoeging van huurwaarden of opsplitsing waarde voor en na werken, uitgebreide gerechtelijke schattingen: in regie per uur, minimum ½ uur
90 €
Korting: bij >= 3 simultane schattingen
- 5%
Korting: bij >= 5 simultane schattingen
- 10%

Handelspanden, bedrijfs- en kantoorgebouwen

Opdracht type
Prijs BTW inbegrepen
Schattingsverslag ( basisbedrag )
320 €
Schattingsverslag voor aangifte erfbelasting volgens het VLABEL charter ( basisbedrag )
450 €
Supplement per M² bruto-oppervlakte (exclusief kruipkelders en niet toegangkelijke zolders)
0,25 €
Supplement per woongelegenheid ( vb handelspand met woonst of appartement )
80 €
Supplement voor uitsplitsen van verkoopwaarden of toevoeging van huurwaarden of opsplitsing waarde voor en na werken, uitgebreide gerechtelijke schattingen: in regie per uur, minimum ½ uur
90 €

Landbouw-, industrie- en andere eigendommen

Opdracht type
Prijs BTW inbegrepen
In regie, op uurtarief
90 €
Forfaitaire reis en verplaatsingskosten)
75 €
Absoluut minimumbedrag
350 €

Alle facturen zijn betaalbaar binnen de 8 dagen na factuurdatum. De verslagen worden verzonden na ontvangst van de betaling van de factuur of toezending van een geldig betaalbewijs.

Onze diensten kunnen uitgevoerd worden in de provincies Vlaams-Branbant, Limburg en het arrondissement Antwerpen voor residentieel vastgoed. Opdrachten voor bedrijfsmatig vastgoed kunnen in gans Vlaanderen worden uitgevoerd

Andere manieren om een opdracht te plaatsen, bel +32 (0)474 53 30 10

Ons werkgebied : Aarschot Affligem Asse Beersel Begijnendijk Bekkevoort  Bertem Bever Bierbeek Boortmeerbeek Boutersem Diest Dilbeek Drogenbos Galmaarden Geetbets Glabbeek Gooik Grimbergen Haacht Halle Herent Herne Hoegaarden Hoeilaart Holsbeek Huldenberg Kampenhout Kapelle-op-den-Bos  Keerbergen Kortenaken Kortenberg Kraainem Landen Lennik Leuven Liedekerke Linkebeek Linter Londerzeel Lubbeek Machelen Meise Merchtem Opwijk Oud-Heverlee Overijse Pepingen  Roosdaal Rotselaar Scherpenheuvel-Zichem Sint-Genesius-Rode Sint-Pieters-Leeuw Steenokkerzeel Ternat Tervuren Tielt-Winge Tienen Tremelo Vilvoorde Wemmel Wezembeek-Oppem Zaventem Zemst Zoutleeuw. Beringen Bocholt Borgloon  Gingelom Hechtel-Eksel Herk-de-Stad Herstappe  Hoeselt Houthalen-Helchteren Kortessem Lommel Neerpelt  Hamont-Achel Overpelt Bocholt  Leopoldsburg Lanaken  Peer Kinrooi  Bree en Tessenderlo  Meeuwen-Gruitrode Maaseik  Nieuwerkerken Tessenderlo Heusden-Zolder  Opglabbeek Dilsen-Stokkem Halen Lummen en Zonhoven. Ook in  Genk Hasselt Diepenbeek Zutendaal Alken Bilzen Wellen Sint-Truiden Heers Tongeren en RiemstAartselaar Antwerpen Arendonk Baarle-Hertog Balen Beerse Berlaar Boechout Bonheiden Boom Bornem Borsbeek Brasschaat Brecht Dessel Duffel Edegem Essen Geel Grobbendonk Heist-op-den-Berg Hemiksem Herentals Herenthout Herselt Hoogstraten Hove Hulshout Kalmthout Kapellen Kasterlee Kontich Laakdal Lier Lille Lint Malle Mechelen Meerhout Merksplas Mol Mortsel Niel Nijlen Olen Oud-Turnhout Putte Puurs Ranst Ravels  Retie Rijkevorsel Rumst Schelle Schilde Schoten  Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver Stabroek Turnhout Vorselaar Vosselaar Westerlo Wijnegem Willebroek Wommelgem Wuustwezel  Zandhoven Zoersel Zwijndrecht.

beëdigd
schatter
vlabel
onafhankelijk