combineer een schatting + EPC en ontvang - 40 € korting

combineer een schatting + EPC en ontvang - 40 € korting

roger liekens   +32 (0)474-53 30 10

Vastgoedexpertises zonder natte vingerwerk

Het nieuwe EPC attest vanaf 2019

Vanaf januari 2019 krijgt het energiecertificaat een nieuw jasje en het ziet er helemaal anders uit. 
Zo wordt het een stuk visueler gemaakt, het kengetal wordt uitgebreid met een label en de aanbevelingen worden een pak concreter. 

Het energieprestatiecertificaat blijft verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen. Het nieuwe certificaat zal er helemaal anders uitzien en bevat nieuwe informatie.

Plaats een opdracht
Wat kost een EPC Attest

Ons werkgebied: Provincie Vlaams-Brabant, Limburg en arrondisement Antwerpen

Combineer een schatting + EPC attest en ontvang -40€ korting

Het EnergiePrestatieCertificaat ofwel EPC is een officieel document dat de energieprestatie aan een woning toekent bij normaal gebruik van de woning.

De metingen hiervoor worden gedaan door een erkende energie deskundige die ter plaatste komt. Hij of zij evalueert en inspecteert de woning, komt de metingen uitvoeren en zal vervolgens zijn of haar berekeningen verwerken via een methode die vastgelegd is door de overheid.

Met de toegekende score in een EPC-certificaat kunnen woningen op vlak van hun energieprestatie onderling vergeleken worden.

Veelgestelde vragen energieprestatiecertificaten

Het nieuwe EPC attest ( Video )
Wat is een EPC attest?

Het EnergiePrestatieCertificaat ofwel EPC is een officieel document dat de energieprestatie aan een woning toekent bij normaal gebruik van de woning.
De metingen hiervoor worden gedaan door een erkende energiedeskundige die ter plaatste komt. Hij of zij evalueert en inspecteert de woning, komt de metingen uitvoeren en zal vervolgens zijn of haar berekeningen verwerken via een methode die vastgelegd is door de overheid.
Met de toegekende score in een EPC-certificaat kunnen woningen op vlak van hun energieprestatie onderling vergeleken worden.

Wanneer?

Het EPC-certificaat is verplicht bij verkoop of verhuur van een residentiële wooneenheid.

Het EPC-certificaat is een vereiste VOORAFGAAND aan de verkoop of verhuur van een woning.

In elke advertentie voor verkoop of verhuur van een woning moet de energiescore vermeld worden.

De koper dan wel huurder moet op de hoogte worden gesteld van de EPC-score vóór de koopakte/huurovereenkomst wordt ondertekend.

Hoe?

Tijdens de inspectie moeten alle vertrekken van uw woning toegankelijk zijn voor onze energiedeskundige, zodat hij volgende metingen kan verrichten:

- berekening van de bruikbare vloeroppervlakte en het volume van het gebouw
- bepaling van de bouwmaterialen die gebruikt zijn in wanden
- bepaling van de isolatiewaarden
- bepaling type woning

berekening van het energieverbruik van het verwarmingssysteem en van het warmwatersysteem, van ventilatiesystemen en, eventueel, van de koeling of van het productiesysteem van duurzame energie

Let op: voor de zaken die onze inspecteur niet met het blote oog kan zien, bijvoorbeeld isolatie in het dak, dient er bewijsmateriaal voorgelegd te worden. Dat kan bijvoorbeeld een factuur zijn van de plaatsing of het materiaal. Onderaan deze pagina bij ‘Te downloaden’ vindt u per regio een checklist van nuttige documenten bij ‘Uw EPC bezoek voorbereiden’.

Eenmaal terug op kantoor, berekent de energiedeskundige het energieverlies van oppervlakten, volumes en oppervlakte van verwarmde vloeren. Alle informatie wordt vervolgens in een softwarepakket (dat per gewest verschillend is) ingevoerd. Het programma bepaalt aan de hand van alle data de uiteindelijke energiescore.

Deze score gaat van “A” (zeer goed) tot “E” (zeer slecht)

Er wordt geen rekening gehouden met het werkelijke energieverbruik van gas, mazout en elektriciteit omdat het EPC-certificaat van een gestandaardiseerd gebruik van de woning uitgaat.

Op ons bezoek voorbereid zijn

Dit is in uw belang! Om een zo nauwkeurig mogelijk EPC-score voor uw EPC-certificaat vast te kunnen stellen moet u ons in ieder geval toegang geven tot:

- Alle vertrekken van uw woning, inclusief eventuele kelders en zolders
- De gemeenschappelijke verwarmingssystemen
- Een zo groot mogelijk aantal aannemelijke bewijzen

Het wordt aanbevolen om de bouwplannen van het gebouw aan te leveren.

Aannemelijke bewijzen:

In het ideale geval zou de informatie, die nodig is voor het vaststellen van het EPC-certificaat met het blote oog waarneembaar moeten zijn. Dit noemt men visuele bewijslast.

Indien dit niet kan, is er een effectieve bewijslast nodig:

Hoe meer documenten u kunt voorleggen, des te meer zal het EPC-attest een reflectie van de werkelijkheid zijn en de score positief beïnvloeden. Geen documenten bij de hand? Geen nood! Elke expert beschikt over de nodige kennis en ervaring om een nauwkeurige en gedetailleerde controle uit te voeren.

Hieronder een volledige checklist van nuttige documenten:

- EPB-aangiften (transmissieformulier, EPW-formulier, …) zoals ingediend door de EPB-verslaggever na het einde van de werken (ingevoerd sinds bouwvergunning 2006)
- vroeger afgeleverde geldige energieprestatiecertificaten
- lastenboeken van de architect of aannemer die onderdeel vormen van een (algemeen) aannemingscontract
- goedgekeurde subsidieaanvragen bij de Vlaamse overheid of de netbeheerder met goedkeuringsbrief van de Vlaamse overheid of netbeheerder of rekeninguittreksel (betaling van de subsidie)
- formulieren ondertekend door de aannemer in het kader van de federale belastingvermindering
- originele facturen van aannemers
- originele facturen van bouwmaterialen
- plannen opgemaakt en ondertekend door een architect op schaal 1/50ste of groter
- originele werfverslagen opgesteld en ondertekend door een architect
- postinterventiedossier opgesteld en ondertekend door de veiligheidscoördinator
- technische documentatie, informatie van websites en mails van fabrikanten met specifieke productinformatie, als door vaststellingen of bewijsstukken kan aangetoond worden dat het product in de technische documentatie geplaatst werd in de wooneenheid. Ook informatie op het product zelf of de verpakking
- offerten (aannemer) als door vaststellingen of bewijsstukken kan aangetoond worden dat het product in de offerte geplaatst werd in de wooneenheid
- foto’s als de samenstelling van het schildeel of de installatie te herkennen(detailbeelden) is en duidelijk aan te tonen is dat het schildeel of de installatie geplaatst is in de wooneenheid
- verwarmingsaudit EAP (energieadviesprocedure) aanvullende documenten voor het (ver)bouwjaar: ontvangst/volledigheidsbewijs stedenbouwkundige aanvraag, stedenbouwkundige vergunning, uittreksel kadastrale legger/vergunningenregister, notariële akte luchtdichtheidsmeting conform de norm NBN EN 13829 en aanvullende specificaties

Ik zet mijn woning te koop. Wat moet ik doen?

Bij verkoop van uw woning, moet u een EPC-keuring laten uitvoeren.

De wet beoogt kopers van woningen van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Zo dient de eigenaar bij verkoop al in het bezit te zijn van het energetisch certificaat. U dient het EPC-certificaat dus te hebben voordat u de woning te koop aanbiedt.

Het origineel zal door de notaris opgeëist worden en overlegd worden op het moment van de akte overdracht.

Ik wil mijn woning verhuren. Wat moet ik doen?

U dient de huurder een kopie van de EPC-keuring te overhandigen. Dat is verplicht sinds 1 juni 2011.

Waarom voor ons kiezen?

Wij zijn is erkend door het Belgische Ministerie van Economie. U kunt rekenen op een uitstekende en snelle dienstverlening.

Bij ons staat een goede klantenservice altijd voorop en stellen wij jhet certificaat nauwkeurig en objectief op.

Onze ervaring:

Sinds de start van het EPC attest in 2008 hebben wij een energiecertificering en stelden reeds honderden attesten op voor particulieren.

Onze voordelen op een rij:

Bestel eenvoudig een keuring online of via het telefoonnummer 0474 53 30 10. Wij stellen per mail of telefonisch een afspraak voor met datum en tijd.

Wij kunnen een afspraak meestal snel inplannen en wij proberen bovendien binnen 24 uur na ons bezoek het rapport te versturen.

Na ontvangst van de betaling wordt uw rapport onmiddellijk per mail of via de post verzonden.

Plaats een opdracht

Erkend energiedeskundige type A

Combineer een schatting + EPC attest en ontvang -40€ korting

Wat kost een EPC attest?

Wooneenheid

Opdracht type

Combineer een schatting + EPC attest en ontvang -40€ korting
Prijs BTW inbegrepen
Studio
175 €
Appartement
190 €
Appartement - Duplex
200 €
Gesloten bebouwing
200 €
Half open bebouwing
225 €
Open bebouwing
270 €

Appartementsgebouw

Opdracht type
Prijs BTW inbegrepen
Basisbedrag ( eerste attest )
200 €
Supplement per extra EPC-cerficaat
140 €

Alle facturen zijn betaalbaar binnen de 8 dagen na factuurdatum. De verslagen worden verzonden na ontvangst van de betaling van de factuur of toezending van een geldig betaalbewijs.

Onze diensten kunnen uitgevoerd worden in de provincies Vlaams-Branbant, Limburg en het arrondissement Antwerpen voor residentieel vastgoed. Opdrachten voor bedrijfsmatig vastgoed kunnen in gans Vlaanderen worden uitgevoerd

Andere manieren om een opdracht te plaatsen, bel +32 (0)474 53 30 10

Ons werkgebied : Aarschot Affligem Asse Beersel Begijnendijk Bekkevoort  Bertem Bever Bierbeek Boortmeerbeek Boutersem Diest Dilbeek Drogenbos Galmaarden Geetbets Glabbeek Gooik Grimbergen Haacht Halle Herent Herne Hoegaarden Hoeilaart Holsbeek Huldenberg Kampenhout Kapelle-op-den-Bos  Keerbergen Kortenaken Kortenberg Kraainem Landen Lennik Leuven Liedekerke Linkebeek Linter Londerzeel Lubbeek Machelen Meise Merchtem Opwijk Oud-Heverlee Overijse Pepingen  Roosdaal Rotselaar Scherpenheuvel-Zichem Sint-Genesius-Rode Sint-Pieters-Leeuw Steenokkerzeel Ternat Tervuren Tielt-Winge Tienen Tremelo Vilvoorde Wemmel Wezembeek-Oppem Zaventem Zemst Zoutleeuw. Beringen Bocholt Borgloon  Gingelom Hechtel-Eksel Herk-de-Stad Herstappe  Hoeselt Houthalen-Helchteren Kortessem Lommel Neerpelt  Hamont-Achel Overpelt Bocholt  Leopoldsburg Lanaken  Peer Kinrooi  Bree en Tessenderlo  Meeuwen-Gruitrode Maaseik  Nieuwerkerken Tessenderlo Heusden-Zolder  Opglabbeek Dilsen-Stokkem Halen Lummen en Zonhoven. Ook in  Genk Hasselt Diepenbeek Zutendaal Alken Bilzen Wellen Sint-Truiden Heers Tongeren en RiemstAartselaar Antwerpen Arendonk Baarle-Hertog Balen Beerse Berlaar Boechout Bonheiden Boom Bornem Borsbeek Brasschaat Brecht Dessel Duffel Edegem Essen Geel Grobbendonk Heist-op-den-Berg Hemiksem Herentals Herenthout Herselt Hoogstraten Hove Hulshout Kalmthout Kapellen Kasterlee Kontich Laakdal Lier Lille Lint Malle Mechelen Meerhout Merksplas Mol Mortsel Niel Nijlen Olen Oud-Turnhout Putte Puurs Ranst Ravels  Retie Rijkevorsel Rumst Schelle Schilde Schoten  Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver Stabroek Turnhout Vorselaar Vosselaar Westerlo Wijnegem Willebroek Wommelgem Wuustwezel  Zandhoven Zoersel Zwijndrecht.

epc
attest
keuring
certificaat